ΑΧΛΑΔΙΑ
Τα αχλάδια εμπεριέχουν βιταμίνες Α, Β1, Β2, C, E, νιασίνη, φολλικό οξύ, και είναι πλούσια σε υδατοδιαλυτές φυτικές ίνες. Κρύβουν μέσα τους στοιχεία όπως ο χαλκός, ο φώσφορος και το κάλιο, ενώ ανάλογα με την ποικιλία μπορεί να περιέχουν μικρότερες ποσότητες από ασβέστιο, χλώριο, σίδηρο, μαγνήσιο, νάτριο και θείο.
Το αχλάδι ως φρούτο περιέχει την αντιοξειδωτική γλουταθειόνη, η οποία βοηθάει σημαντικά στην πρόληψη της υπέρτασης και των εγκεφαλικών.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε πηκτίνη, κάνει τα αχλάδια πολύτιμο σύμμαχο στις προσπάθειες για μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Η πηκτίνη εμφανίζει μάλιστα διουρητική και ήπια καθαρτική δράση, βοηθώντας στην καλή λειτουργία του εντέρου.