ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Τα πολύχρωμα ζυμαρικά δεν έχουν την ανοιχτόχρωμη κιτρινωπή απόχρωση που έχουν τα απλά ζυμαρικά. Αν και έχουν ως βασικό συστατικό τους το σκληρό σιτάρι (durum wheat) όπως τα υπόλοιπα, το χρώμα τους διαφέρει σημαντικά από το χρυσοκίτρινο των συνηθισμένων ζυμαρικών.
Τα χρωματιστά ζυμαρικά, δεν περιέχουν τεχνητές χρωστικές ουσίες ή περίεργα χημικά. Η διαφορετική τους απόχρωση οφείλεται στην προσθήκη φυσικών πρώτων υλών, όπως είναι τα λαχανικά.
Προϊόντα που χρησιμοποιούνται συχνά για να δώσουν χρώμα στα ζυμαρικά είναι το σπανάκι, τα καρότα, τα παντζάρια, οι ντομάτες, ή ακόμα και το μελάνι της σουπιάς.
Τα πολύχρωμα ζυμαρικά λοιπόν δεν έχουν μόνο διαφορετική όψη στο πιάτο, αλλά φέρουν το άρωμα, τη γεύση και αρκετές από τις θρεπτικές ουσίες που κρύβουν τα υλικά που τους χάρισαν την ξεχωριστή χρωματική τους παρουσία.