ΦΡΑΟΥΛΕΣ

φραουλες

Η φράουλα ως καρπός είναι εξαιρετικά θρεπτική, καθώς έχει άφθονη βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α (καροτίνη), ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, ιώδιο, μαγνήσιο, σελήνιο, τανίνες, και αρκετές φυτικές ίνες. Είναι μάλιστα πλούσια και σε πεκτίνη, ένα είδος διαλυτής φυτικής ίνας που συμβάλει στη μείωση της χοληστερίνης.

Η φράουλα είναι ένα φρούτο με μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά γι' αυτό και κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες τροφές σε όλους τους πίνακες της δίαιτας ORAC.

Οι φράουλες εμπεριέχουν πολυφαινόλες, που σύμφωνα με έρευνες μπορούν να προστατεύσουν τον εγκέφαλό μας από τη γήρανση και την απώλεια μνήμης. Είναι επίσης πλούσιες σε κάλιο και μαγνήσιο, τα οποία βοηθούν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Παράλληλα, λόγω της Βιταμίνης C και του Καλίου που περιέχουν, οι φράουλες βοηθούν στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης, λειτουργούν ευεργετικά κατά της στεφανιαίας νόσου, συμβάλουν στην πρόληψη κατά του καρκίνου, των καρδιαγγειακών παθήσεων, της αρθρίτιδας, και είναι πολύτιμες για την ισορροπία των υγρών του ανθρώπινου σώματος.