ΦΡΟΥΤΑ

φρουτα

Τα φρούτα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στον αγώνα του ανθρώπου για υγεία και ευεξία. Καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά στοιχεία κατέχουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας. Τα αντιοξειδωτικά αιχμαλωτίζουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλλούν φθορά στον οργανισμό και τις αποβάλλουν.

Σχεδόν κάθε φρούτο, αποτελεί μια σπουδαία πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να αποβάλλουν τις τοξίνες από το έντερο, να προστατεύουν από τη δυσκοιλιότητα, και να παρέχουν με σταθερό ρυθμό ενέργεια στον οργανισμό ρυθμίζοντας παράλληλα το αίσθημα της πείνας.

Τα φρούτα με τις βιταμίνες τους, έχουν δραστική συμβολή και στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης. Το πλήθος και οι ποικιλία των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων που περιέχουν προστατεύει τον οργανισμό από την εκδήλωση πολλών νόσων και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και θωρακίζοντας την υγεία του.

Καθώς κάθε ομάδα φρούτων εμπεριέχει διαφορετικές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά στοιχεία, είναι σημαντικό να καταναλώνονται πολλά και διαφορετικά φρούτα έτσι ώστε ο οργανισμός να απολαμβάνει τα οφέλη από την πρόσληψη όλων των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που κάθε φρούτο μπορεί να του προσφέρει.