ΚΕΡΑΣΙΑ
Τα κεράσια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, αλλά και σε άλλα αντιοξειδωτικά στοιχεία ενισχύοντας τη φυσική άμυνα του οργανισμού. Τα αντιοξειδωτικά ως γνωστόν καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για τη φθορά των κυττάρων στον ανθρώπινο οργανισμό.
Το κεράσι ως φρούτο έχει υψηλότατη περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, προστατεύοντας την καρδιά, ενώ αποτελεί πηγή φυτικών ινών, που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου.
Τα κεράσια είναι πολύ πλούσια και σε β – καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό που θεωρείται πως ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος.
Τα κεράσια περιέχουν ανθοκυανίνες, ουσίες αντιοξειδωτικές οι οποίες δίνουν το βαθύ κόκκινο χρώμα στο κεράσι και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση προστατεύοντας τα κύτταρα του οργανισμού. Παρουσιάζουν μάλιστα ως καρπός υψηλές συγκεντρώσεις μελατονίνης, ουσίας που διαπιστώθηκε πως βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.