ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Τα παραδοσιακά ή χωριάτικα ζυμαρικά όπως οι χυλοπίτες ή ο τραχανάς, γίνονται συνήθως από σιμιγδάλι σκληρού σιταριού, αυγό, γάλα, λίγο αλάτι και νερό.
Τα χωριάτικα ζυμαρικά έχουν συνήθως πιο δυνατή γεύση πιο έντονη μυρωδιά και συνδυάζουν τις θρεπτικές ουσίες του σταριού, του γάλακτος και του αυγού, παρέχοντας στον οργανισμό υδατάνθρακες, πρωτεϊνες, μέταλλα και πολύτιμα ιχνοστοιχεία.
Το γάλα και τα αυγά χαρίζουν στα παραδοσιακά ζυμαρικά, περισσότερες πρωτεΐνες, ασβέστιο και σίδηρο. Τα εμπλουτίζουν επίσης με θρεπτικά στοιχεία όπως βιταμίνες A, D, Ε.